У рф вперше уражений найсучасніший винищувач Су-57 – розвідка

Читать на русском
На території аеродрому Ахтубінск в Астраханській області країни-агресора уражено російський багатоцільовий винищувач Су-57.
24 Канал

Головне управління розвідки заявило про перше за час війни ураження новітнього найсучаснішого російського літака Су-57 на території аеродрому «Ахтубінск» в Астраханській області рф.

Про це повідомила пресслужба ГУР.

Знищення ворожої техніки: які премії та додаткові відпустки можуть отримати військовіНа інфографіці – скільки додаткових днів відпустки та яку премію можуть отримати військові за знищення різної техніки противника.

«8 червня 2024 року на території аеродрому «Ахтубінск» в Астраханській області рф, розташованому за 589 кілометрів від лінії бойового зіткнення, уражено багатоцільовий винищувач держави-агресора Су-57», - йдеться в повідомленні.

За даними розвідки, про це свідчать супутникові знімки стоянки літака на ворожому аеродромі.

На відповідних знімках видно, що 7 червня Су-57 стоїть цілий, а вже 8-го біля нього зʼявились вирви від вибуху та характерні плями пожежі, що виникла внаслідок вогневого ураження.

Як зазначають в ГУР, Су-57 - найсучасніший винищувач Росії, який здатен використовувати для ударів ракети Х-59 та Х-69. На озброєнні Повітряно-космічних сил росії перебувають лічені одиниці вказаних бойових літаків.

«Ураження Су-57 - перший такий випадок в історії», - констатують розвідники.

Нагадаємо, внаслідок атаки на військовий аеродром у Краснодарському краї росії було пошкоджено його інфраструктуру та винищувач Су-27.

При цьому, Збройні сили України вночі 19 травня вдарили безпілотниками по військовому летовищу у станиці Кущовська. На той час на аеродромі знаходилися десятки різних літаків, які атакують українські позиції. Йдеться про ворожі Су-34, Су-25, Су-27, МіГ-29.

Ще одну атаку на цей аеродром було здійснено вночі 27 квітня.

Раніше Україна атакувала аеродром «Бельбек» в окупованому Криму. Там були знищені два винищувачі-перехоплювачі МіГ-31 та винищувач Су-27. Крім того, пошкоджено винищувач МіГ-29.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: