Кабмін готує пропозиції щодо підвищення певних податків – Гетманцев

Читать на русском
Уряд працює над пропозиціями щодо підвищення деяких податків. Йдеться, зокрема, про ПДВ та військовий збір, повідомив Гетманцев.
Фото: РБК-Україна

Уряд працює над пропозиціями щодо підвищення деяких податків. Йдеться, зокрема, про податок на додану вартість та військовий збір.

Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів та податкової політики Данило Гетманцев в інтерв'ю «Телеграфу».

Військовий податок: досвід країн світуВ Україні можуть підвищити військовий збір із півтора до п'яти відсотків. Досвід сплати військового податку в інших країнах – на інфографіці.

«Кабінет міністрів зараз готує пропозиції щодо підвищення певних податків. Якими будуть нові ставки ПДВ та військового збору? Не можу зараз говорити про ці цифри. Зможу, щойно Кабінет міністрів їх сформує», – сказав нардеп.

Гетманцев зазначив, що підвищення податків допоможе владі фінансувати Сили оборони.

«Іноді здається, що суспільство перебуває в парадигмі, чи підвищувати податки, чи не підвищувати. А такої парадигми у нас насправді немає. Бо якщо не буде чим фінансувати армію, не буде снарядів, не буде зброї – росіяни будуть під нашою столицею, наприклад», – заявив він.

Нардеп додав, що запропоновані заходи «тільки посилюють» необхідність підвищення ефективності військових витрат та контролю за їх витрачанням.

Нагадаємо, що ще кілька днів назвав прем'єр-міністр Денис Шмигаль говорив, що уряд поки що не обговорює питання підвищення податків.

При цьому міністр фінансів Сергій Марченко не виключив підвищення податків, оскільки необхідність забезпечувати військових та пов'язаний із цим тиск на бюджет «повинен мати відповідь».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: