ВАКС арештував майно у розслідуванні зливів у справі «Великого будівництва»

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання прокурора САП про накладання арешту на вилучену техніку в результаті обшуків.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд наклав арешт на два мобільні телефони та смарт-годинник Apple Watch, вилучений унаслідок обшуків за місцем проживання керівника підрозділу детективів «під прикриттям» Національного антикорупційного бюро Валерія Полюги.

Таке рішення 29 травня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується, 22 травня за місцем проживання детектива Полюги провели обшук. У нього вилучили два мобільні телефони, смарт-годинник Apple Watch та дві флешки. Два телефони і годинник були заблоковані, детектив відмовився назвати пароль доступу до них. Тож це майно вилучили, а потім суд його арештував. Водночас дві флешки не мали захисту і тому суд їх не арештував.

«Клопотання прокурора САП про арешт майна – задовольнити частково. Накласти арешт на майно, вилучене 22 травня 2024 року в ході проведення обшуку за місцем проживання (Полюги – ред.) а саме: мобільний термінал Redmi; мобільний термінал Samsung DUOS; смарт-годинник Apple Watch Series 7», – ідеться в рішенні.

Також обшуки проводились за місцем проживання колишнього голови Броварської районного державної адміністрації Київської області Георгія Біркадзе. У нього вилучили планшет iPad Pro, який має пароль. Планшет вилучили і суд наклав на нього арешт.

Нагадаємо, НАБУ і САП розслідують справу про ймовірне заволодіння коштами, виділеними Дніпропетровській області в рамках програми «Велике будівництво». У межах цього провадження проводились обшуки в колишнього голови Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентина Резніченка та інших фігурантів.

Зокрема, за даними «Слово і діло», детективи НАБУ проводили обшук в автомобілі консультанта «Великого Будівництва» Юрія Голика. Нещодавно низка ЗМІ повідомила про ймовірні зливи даних розслідування в цій справі, через що проводилися обшуки в детектива НАБУ Валерія Полюги та експосадовця Біркадзе. Інформацію про злив нібито знайшли в телефоні Голика.

Також, за даними журналістів Bihus.info, до зливів інформації з НАБУ може бути причетний перший заступник директора НАБУ Гізо Углава. За рішенням керівника бюро Углаву відсторонили.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: