У Раді відповіли, чи вводитимуть електронні повістки

Читать на русском
Електронні повістки та направлення на медичну комісію не передбачені законом, заявив нардеп Веніславський.
Фото: УНІАН

У планах парламенту та уряду немає запровадження електронних повісток через електронні кабінети.

Про це член парламентського комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський сказав в інтерв'ю РБК-Україна.

Ухилення від мобілізації та порушення правил військового обліку: як штрафуватимутьНа інфографіці – які штрафи загрожують за порушення правил призову, а також за порушення правил мобілізації.

«Це питання ми обговорювали і дуже дискутували над ним під час роботи над законопроектом про мобілізацію. І кінцева позиція була консенсусна – електронних повісток через електронні кабінети не буде», – повідомив народний депутат.

Електронних повісток на військово-лікарські комісії також не буде, додав він.

«Ми не регламентували в законі про мобілізацію можливість направлення через електронний кабінет будь-яких повідомлень чи направлень на ВЛК. Тому з точки зору закону направляти на ВЛК через електронні засоби комунікації не можна», – наголосив Веніславський.

Веніславський також підтвердив, що представники ТЦК не мають права затримувати людей, це може робити лише поліція. Затримувати можна лише у разі, якщо під час перевірки документів з'ясувалося, що громадянин перебуває у розшуку.

Також примусово доставляти до ТЦК для проходження медичної комісії можна лише громадян у розшуку. І це має робити поліція, наголосив він.

Нагадаємо, станом на 5 червня близько 1,6 млн українців оновили свої військово-облікові дані, а 1,4 млн з них зробили це через додаток «Резерв+».

Міноборони планує дати можливість українцям зі статусом «обмежено придатний» отримати направлення на ВЛК через «Резерв+». Крім того, з 18 червня там з'явиться QR-код, який прирівняє інформацію з єдиного реєстру «Оберіг» до паперового військово-облікового документа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: