Апеляційна палата підтвердила ув'язнення колишнім сільському голові та депутату

Читать на русском
Апеляційна інстанція підтвердила покарання у вигляді ув'язнення для двох колишніх посадовців сільради на Київщині.
фото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду підтвердила покарання у вигляді 9 років ув'язнення для колишнього Гвоздівського сільського голови Київської області Павла Зубова та ексдепутата місцевої сільської ради Олександра Шаламая.

Про це повідомляє прес-служба АП ВАКС і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«10 червня 2024 року АП ВАКС задовольнила апеляційну скаргу прокурора САП та ухвалила новий вирок, яким колишніх Гвоздівського сільського голову П. Зубова та депутата сільської ради О. Шаламая визнано винуватими в одержанні неправомірної вигоди службовими особами в особливо великих розмірах (двома частинами - 10 тис. доларів та 300 тис. євро) за вчинення дії з використанням наданої влади, за попередньою змовою групою осіб, поєднаному з вимаганням неправомірної вигоди (ч. 4 ст. 368 КК України)», – інформує прокуратура

За вироком суду особам призначено покарання у виді 9 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади строком на 3 та 2 роки відповідно та з конфіскацією половини належної їм майна.

Раніше ВАКС визнав винуватими Зубова та Шаламая в одержанні неправомірної вигоди, але виключив поєднання з вимаганням. Прокурор САП подав скаргу на це рішення і її задовольнили.

Нагадаємо, ВАКС засудив колишнього депутата Полтавської облради від «Слуги народу». Також антикорупційний суд визнав винуватим ексдиректора Чернівецького перинатального центру.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: