Зеленський закликав українських біженців не чекати завершення війни і повертатися вже зараз

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський вважає, що українські біженці мають повернутися на батьківщину та взяти участь у відновленні країни.
Фото: timesofisrael.com

Президент Володимир Зеленський вважає, що українські біженці мають повернутися на батьківщину та взяти участь у відновленні країни.

Заява на цю тему прозвучала під час спільної пресконференції з канцлером Німеччини Олафом Шольцем у Берліні.

Війна в Україні: як змінювалася кількість біженців, які планують повернутись додомуКількість біженців, які планують повернутися до України, зменшилась. Докладніше – на інфографіці.

За його словами, держава не може примушувати українців повертатися додому, доки триває війна. Але Україна підтримала б рішення біженців приїхати вже зараз, «у такий складний момент».

«Є напрямки, над якими треба працювати сьогодні. Є люди, які залишилися без будинків. Їм потрібна допомога, їм потрібні робочі руки. Потрібні ці професії. Ми втратили багато людей, які через війну втратили професію, хтось виїхав за кордон», – сказав він.

Зеленський також висловив упевненість, що після війни в Україну повернеться багато біженців, оскільки в країні «будуть робочі місця і буде безпека».

«Глобальне відновлення, безумовно, розпочнеться після закінчення війни. І тут немає сенсу мотивувати зараз якимись гаслами українців. Після закінчення війни я впевнений, що всі приїдуть відновлювати нашу державу», – додав президент.

Нагадаємо, станом на середину травня більшість опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії були повністю або частково задоволені життям.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, в яких країнах Європи найбільше працевлаштованих біженців з України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: