ГУР здійснило масштабну кібератаку на ресурси рф, під ударом аеропорти та сайти держвлади – ЗМІ

Читать на русском
Фахівці ГУР у так званий День росії здійснили кібератаку на державні сайти та сервери кількох аеропортів країни-агресора.
Фото: pro100media.com.ua

Фахівці Головного управління розвідки Міноборони України в «день росії» здійснили кібератаку на державні сайти та сервери кількох аеропортів країни-агресора.

Про це повідомляє Укрінформ.

Хакери ГУР зламали сервери Міноборони росії та отримали доступ до секретних документівХакери Головного управління розвідки зламали сервер Міністерства оборони рф та отримали доступ до даних, які допоможуть встановити повну будову системи російського відомства.

За даними журналістів, під удар потрапили ресурси аеропорту «Домодєдово», саратовського аеропорту «Гагарін» та аеропорту в місті Южно-Сахалінськ.

«Унаслідок атаки затримуються авіарейси, зокрема пасажири не можуть вилетіти в Сочі, Бодрум, Москву. Натомість літаки перенаправляють на запасні аеродроми в Самару або Ульянівськ», – повідомив співрозмовник.

Крім того, кіберфахівці атакували сервери Ради Федерації росії та сервер органів державної влади рф.

«День так званої росії триває, у підданих путіна сьогодні буде ще багато подібних «подарунків» на свято», – пообіцяв представник розвідки.

Нагадаємо, що 5 червня фахівці ГУР вдалося заблокувати доступ до електронних сервісів сайту держпослуг росії, а також атакувати сайт і послуги федеральної податкової служби Росії.

А у квітні українські хакери знищили важливий для російського ВПК дата-центр.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: