САП скерувала до суду справу голови фракції «Батьківщини» в Полтавській облраді

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура закінчила досудове розслідування зверненням до суду з обвинувальним актом щодо депутата.
фото: poltava.to

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно двох фігурантів справи заволодіння понад 206 млн грн АТ «Укрзалізниця».

Про це повідомляє прес-служба САП.

«12 червня 2024 року прокурор САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скерував до суду обвинувальний акт стосовно двох учасників злочинної схеми – одного з керівників філії «Центр забезпечення виробництва» АТ «Укрзалізниця» (посада зазначена на момент вчинення злочину) та фактичного власника компанії-постачальника, обвинувачених у зловживаннях, які завдали АТ «Укрзалізниця» збитків на понад 206 млн грн (ч. 5 ст. 191 КК України)», – інформує орган.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про колишнього начальника філії ЦЗВ Віталія Цвігуна та депутата Полтавської обласної ради, голови фракції «Батьківщина» Сергія Бєлашова.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру депутату Полтавської облради Сергію Бєлашову. За версією слідства, він причетний до заволодіння майже 204 млн грн філії «Центр забезпечення виробництва» УЗ. Крім Бєлашова у справі також повідомили колишньому директору філії ЦЗВ Віталію Цвігуну. Бєлашова взяли під варту, але він вийшов звідти, сплативши заставу.

Як встановило розслідування, в період грудня 2016 - лютого 2020 років філія «Центр забезпечення виробництва» УЗ придбала за завищеною на понад 206 млн грн ціною природній газ у приватних компаній ТОВ «Юг-Газ» та ТОВ «Скела Терциум».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: