Апеляційний адмінсуд відмовився поновити Львова на посаді судді

Читать на русском
Апеляційний адмінсуд підтримав скаргу касаційної інстанції на рішення про поновлення служителя Феміди на посаді.
фото: pravo.ua

Шостий апеляційний адміністративний суд скасував рішення про поновлення Богдана Львова на посаді судді Касаційного господарського суду Верховного суду.

Таке рішення 12 червня ухвалив ШААС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 10 січня Київський окружний адміністративний суд поновив Львова на посаді судді Касаційного господарського суду. Верховний суд подав апеляцію на це рішення.

«Апеляційну скаргу Верховного суду задовольнити частково. Рішення Київського окружного адміністративного суду від 10 січня 2024 року скасувати в частині задоволення позовних вимог Львова Богдана Ігоровича про визнання протиправним і скасування наказу голови Верховного суду від 4 жовтня 2022 року про відрахування судді Львова зі штату ВС, зобов'язання ВС зарахувати суддю Львова до штату Верховного суду в Касаційний господарський суд з 5 жовтня 2022 року, зобов'язання ВС нарахувати Львову виплату заробітної плати на час вимушеного прогулу з 5 жовтня 2022 року. Ухвалити в цій частині нову постанову, якої в задоволенні позовних вимог Львова Богдана відмовити», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, Служба безпеки України підтвердила наявність російського громадянства у Львова.

5 жовтня 2022 року на той момент голова Верховного Суду Всеволод Князєв відрахував Богдана Львова зі штату Верховного суду.

Голова Верховного суду попросив СБУ перевірити всіх суддів на громадянство росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: