НАБУ завершило розслідувати справу нардепа Клочка

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку завершили досудове розслідування стосовно чинного члена парламенту.
фото: uk.wikipedia.org

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідувати справу за підозрою народного депутата від фракції «Слуги народу» Андрія Клочка у незаконному збагаченні на 11 млн грн.

Про це повідомляють прес-служби органів.

«Прокурор САП ухвалив рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно народного депутата, який підозрюється у незаконному збагаченні на понад 11 млн грн. Наразі за дорученням прокурора САП детективи НАБУ відкрили матеріали справи стороні захисту для ознайомлення», – інформують НАБУ і САП.

Як відомо, 10 травня суд застосував запобіжний захід у вигляді застави розміром 12 млн грн з обов'язками до нардепа Клочка.

Нагадаємо, НАБУ та САП повідомили нардепу Андрію Клочку про підозру у незаконному збагаченні. За версією слідства, у 2020-2021 роках нардеп набув у власність активи загальною вартістю 25 млн грн, хоча офіційний дохід та заощадження його та дружини за цей період становили не більше 14 млн грн. Таким чином різниця між вартістю придбаного майна та коштами нардепа становила 11 млн грн. Йдеться про 3 земельні ділянки на Київщині, 5 квартир у столиці, 2 нежитлові приміщення, а також автівки Tesla та Mersedes-Benz, переважну кількість якого він оформив на мати та сестру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: