Пашинян заявив, що Вірменія вийде з ОДКБ – ЗМІ

Читать на русском
Прем'єр-міністр країни Нікол Пашинян заявив, що країна все ж таки перестане бути членом ОДКБ.
Фото: verelq.am

Вірменія вийде з ОДКБ (Організації договору про колективну безпеку), але коли це відбудеться – наразі невідомо.

Про це заявив прем'єр-міністр країни Нікол Пашинян у середу, 12 червня, під час урядової години в парламенті, коли мова зайшла про ОДКБ. Слова прем'єра приводять вірменські Telegram-канали.

Криза в ОДКБ: які претензії до організації колективної безпеки мають її учасникиОДКБ перебуває у кризі на тлі внутрішніх протиріч та слабшої ролі росії на міжнародній арені. Докладніше – на інфографіці.

За його словами, країна вийде з організації, коли влада вважатиме це за потрібне.

«Вийдемо – ви нас цим лякаєте? Добре, зробимо, ми самі вирішимо, коли вийдемо», – заявив Пашинян.

Він також звинуватив колишню владу в тому, що вона вступила в «союз-бульбашку», члени якого «з Азербайджаном планували війну проти нас».

ОДКБ – військовий союз на чолі з рф, який був створений на противагу НАТО. Крім Вірменії, до ОДКБ входять росія, Білорусь, Казахстан, Киргизстан та Таджикистан. Мета організації нібито захист територіальної цілісності та суверенітету держав-членів, а насправді – підтримка лояльних кремлю режимів.

Нагадаємо, у лютому цього року Пашинян заявив, що Вірменія призупинила участь у Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ). У травні вірменське МЗС повідомило, що уряд Вірменії не братиме участі у фінансуванні ОДКБ.

Також повідомлялося, що Вірменія планує подати заявку на вступ до Євросоюзу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: