У рф готуються закрити десятки колоній через відправку ув'язнених на війну – ЦНС

Читать на русском
Деякі російські ув'язнені добровільно вступають до армії через обіцянки анулювання судимостей та виплати грошей.
sprotyv.mod.gov.ua

У росії планують закрити щонайменше 57 колоній через мобілізацію ув'язнених на фронт в Україну.

Про це повідомив Центр національного спротиву (ЦНС).

Мобілізація ув'язнених: ВР підтримала законопроєкт у першому читанніВерховна рада ухвалила у першому читанні законопроєкт про мобілізацію ув'язнених. Однак служити зможуть не всі в'язні.

Зазначається, що спочатку влада рф обгрунтовувала подібне рішення тим, що деякі статті Кримінального кодексу декриміналізувалися. Однак, за даними ЦНС, головна причина – зменшення кількості ув'язнених через те, що їх масово відправляють на війну проти України.

Як повідомляється, деякі ув'язнені добровільно вступають до армії рф через обіцянки анулювання судимостей та виплати грошей.

«Втім більшість навіть не бачать контрактів, які за них підписують смотрящі. Ті контрактники, котрі потрапляють на фронт через підписання відповідного документу у тюрмі, живуть не більше восьми місяців. А це на цілий місяць менше, аніж встигали навоюватися завербовані у ППК Вагнер», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у грудні повідомлялося, що на війну проти України відправили понад 100 тисяч ув'язнених з російських в'язниць. Також повідомлялося, що окупанти активно вербують жінок з російських виправних колоній.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: