У Єревані почалися антиурядові протести, поліція застосувала світлошумові гранати

Читать на русском
У столиці Вірменії відбувається масштабний мітинг опозиції. Поліція застосувала проти мітингувальників спецзасоби, зокрема світлошумові гранати.
Фото: IMAGO/SNA

У столиці Вірменії Єревані відбувається масштабний мітинг опозиції. Протестувальники зібралися у центрі міста та намагалися пройти до будівлі парламенту, коли там виступав прем'єр-міністр Нікол Пашинян.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ, зокрема Ехо Кавказу.

Відомо, що демонстранти хотіли прорвати поліцейські загородження біля стін парламенту. У відповідь поліція застосувала проти мітингувальників спецзасоби, зокрема світлошумові гранати.

Одна із гранат вибухнула в натовпі, серед протестувальників є постраждалі. Крім того, кілька людей були госпіталізовані з пораненнями рук та ніг.

За останніми даними, правоохоронці затримали не менше 60 осіб за статтею 182 КоАП (непідпорядкування законним вимогам працівника поліції).

Приблизно в цей самий час сутичка відбулася і в самому парламенті. Там Пашинян назвав опозиційних депутатів «боягузливими дезертирами» у відповідь на звинувачення у відході з Нагірного Карабаху.

Нагадаємо, сьогодні Пашинян заявив, що Вірменія вийде з ОДКБ, коли влада вважатиме це за потрібне.

Раніше повідомлялося, що влада Вірменії обговорює можливість приєднання країни до Європейського союзу з огляду на виклики, які постали перед країною протягом останніх років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: