Лідер британських лейбористів відповів, чи допомагатиме Україні у разі призначення прем'єр-міністром

Читать на русском
Лідер Лейбористської партії Британії Кір Стармер заявив, що продовжить допомагати Україні у разі перемоги на парламентських виборах.
Фото: sky.com

Лідер Лейбористської партії Британії Кір Стармер заявив, що у разі перемоги на парламентських виборах та призначення прем'єром він продовжить курс консерваторів на підтримку України.

Заяву політика цитує Sky News.

В яких країнах переобирають владу у 2024 роціВибори у 2024 році відбудуться у більш ніж 60 країнах світу. Де голосуватимуть – на інфографіці.

Він наголосив, що з перемогою лейбористів військова, фінансова, дипломатична та політична підтримка України з боку Лондона «залишиться незмінною».

«Лейбористи підтримають зусилля щодо притягнення путінської росії до відповідальності за її незаконну війну і виступатимуть за створення Спеціального трибуналу щодо злочину агресії», – йдеться у заяві.

Стармер також пообіцяв, що його партія «забезпечить вилучення та повторне використання» заморожених російських державних активів для підтримки України, а також відіграватиме провідну роль у наданні Україні «ясного шляху до членства в НАТО».

Sky News зазначає, що Стармер на даний момент є головним кандидатом на посаду прем'єр-міністра Британії, враховуючи останні рейтинги лейбористів.

Нагадаємо, 22 травня прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак оголосив про проведення дострокових виборів до Палати громад парламенту. Голосування відбудеться 4 липня.

Раніше повідомлялося, що Сунак на саміті G7 в Італії оголосить про допомогу Україні у розмірі 242 млн фунтів стерлінгів (приблизно 309 млн доларів).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: