Хакери ГУР здійснили нову кібератаку на ресурси російських органів влади – ЗМІ

Читать на русском
Кіберфахівці Головного управління розвідки Міноборони України атакували веб-ресурси органів влади в одній з областей росії.
Фото: Getty Images

Кіберфахівці Головного управління розвідки Міноборони України атакували веб-ресурси органів влади в одній з областей росії.

Про це повідомляє LIGA.net із посиланням на джерела у розвідці.

Хакери ГУР зламали сервери Міноборони росії та отримали доступ до секретних документівХакери Головного управління розвідки зламали сервер Міністерства оборони рф та отримали доступ до даних, які допоможуть встановити повну будову системи російського відомства.

За даними журналістів, під ударом опинились сайти Ульянівської обласної адміністрації. В результаті кібератаки було виведено з ладу два гіпервізори, знищено 10 віртуальних машин та один комп'ютер.

Крім того, розвідникам спільно з кіберугрупуванням BO Team вдалося вивести з ладу два комутатори і сумарно стерти 20 терабайт даних.

«Співрозмовник зазначив, що кібератаці передувала фішингова кампанія, спрямована також проти інших місцевих адміністрацій, судових інстанцій та місцевого населення», – йдеться у публікації.

Відомо також, що в результаті атаки підрозділи BO Team отримали у своє розпорядження звіти щодо «обходу кандидатів на військову службу за контрактом», в яких місцеві чиновники називають мешканців Ульянівської області «відпрацьовуваними особами».

Нагадаємо, 12 червня, у «день росії», ГУР здійснило кібератаку на державні сайти та сервери кількох аеропортів країни-агресора.

А 5 червня фахівцям розвідки вдалося заблокувати доступ до електронних сервісів сайту держпослуг рф, а також атакувати сайт і послуги федеральної податкової служби ворога.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: