Апеляційна палата зменшила заставу фігуранту справи філії Держрезерву

Читать на русском
Апеляційна інстанція частково підтримав скаргу сторони захисту керівника фермерського господарства на застосовану заставу.
фото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду зменшила розмір застави з 4,17 млн грн до 908 400 грн, визначеної керівнику фермерського господарства «Масарівські липки» Богдану Липці як запобіжний захід.

Таке рішення 11 червня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд застосував запобіжний захід до Липки у виді 4,17 млн грн застави. На нього також поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися за межі території України без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування з визначеними особами; не відвідувати приміщення, дільниці та орендовані площі ДП «Чортківський КХП»; здати на зберігання закордонні паспорти. Сторона захисту подала апеляційні скарги.

«Апеляційні скарги захисників задовольнити частково. Ухвалу слідчого судді ВАКС від 27 травня 2024 року скасувати в частині визначення розміру застави. В цій частині постановити нову ухвалу, якою визначити (Липці – ред.), заставу у сумі 908 400 грн. В іншій частині апеляційні скарги захисників залишити без задоволення, ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 27 травня 2024 року – без змін», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру екскерівнику Чортківського комбінату хлібопродуктів та ще двом особам у розтраті 8,3 млн грн. За версією слідства, у жовтні 2018 року директор хлібокомбінату за пособництва начальника дільниці та голови фермерського господарства організував підроблення накладних про постачання держпідприємству 2400 тонн зерна кукурудзи. На підставі цього комбінат сплатив частину вартості продукції, яку так і не отримав. Сума збитків – 8,3 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: