ВАКС заочно судитиме екслісника Януковича та його дружину

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання прокурора САП про здійснення спеціального судового провадження.
фото: росЗМІ

Вищий антикорупційний суд заочно судитиме колишнього голову Державного агентства лісового господарства Віктора Сівця та його дружину Марину Журавльову в одержанні ними понад 141 млн грн неправомірної вигоди та легалізації цих коштів.

Таке рішення 11 червня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання прокурора САП про здійснення спеціального судового провадження стосовно обвинувачених (Сівця та Журавльової – ред.) у кримінальному провадженні задовольнити. Здійснювати спеціальне судове провадження у кримінальному провадженні стосовно обвинуваченого (Сівця – ред.), який обвинувачується за ч. 3 ст. 209, ч. 4 ст. 368 КК України. Здійснювати спеціальне судове провадження у кримінальному провадженні стосовно обвинуваченої (Журавльової – ред.), яка обвинувачується за ч. 3 ст. 209, ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 368 КК України», – йдеться в рішенні.

За версією обвинувачення, ексголова Держлісагентства Віктор Сівець та його дружина Марина Журавльова разом зі спільниками в період із лютого 2011 року до лютого 2014 року отримала від іноземних компаній Grupagac Ithalat Ihracatsan. Vetic. LTD. STI. (Туреччина), Uniles s.r.o. (Словаччина), Balticwood Spolka Akcyjna (Польща) і Confana Industries SRL (Румунія) неправомірну вигоду у вигляді оплати за «маркетингові послуги» при купівлі в Україні лісопродукції на загальну суму $3,7 млн та 10,8 млн євро, які в подальшому «відмила» у співучасті з іншими особами.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду справу Сівця та Журавльової.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: