Засудженого корупціонера звільнили від ув'язнення для служби в ЗСУ

Читать на русском
Столичний райсуд підтримав клопотання слідчого ізолятора про умовно-дострокове звільнення засудженого корупціонера.
фото: «Слово і діло»

Суд звільнив від відбування покарання у вигляді 5 років позбавлення волі Юрія Марисика для проходження ним військової служби. Вищий антикорупційний суд визнав його винуватим у пособництві колишньому керівнику державного підприємства «Ржищівський військовий лісгосп» Олександру Левківському в одержанні неправомірної вигоди. Він 2 роки відсидів в СІЗО.

Таке рішення ще 22 травня ухвалив Шевченківський районний суд Києва, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, спочатку ВАКС приговорив Левківського до 4 років позбавлення волі, а його пособника Юрія Марисика – до 3 років. За версією слідства, Левківський, перебуваючи на посаді т.в.о. директора ДП «Ржищівський військовий лісгосп», за попередньою змовою з Юрієм Марисиком, пообіцяв за одержання неправомірної вигоди здійснити вплив на ухвалення позитивного рішення щодо надання листа-погодження на виділення земельної ділянки особою, уповноваженою на виконання функцій держави.

Прокурор САП не погодився з таким рішенням і подав апеляційну скаргу. За її результатами, апеляційна палата ВАКС збільшила покарання для обох обвинувачених: Левківському призначили 6 років позбавлення волі, а Марисику – 5 років.

Як вказується, у 2022 році наказом начальника Київського слідчого ізолятора Марисика за добровільною згодою було залишено для роботи з господарчого обслуговування установи. У 2024 році Марисик попросив про умовно-дострокове звільнення для проходження військової служби за контрактом. Його вже погодив командир однієї з військових частин.

«Клопотання начальника ДУ «Київський слідчий ізолятор» про умовно-дострокове звільнення від відбування покарання для проходження військової служби відносно (Марисика – ред.) – задовольнити частково. Звільнити (Марисика – ред.) умовно-достроково від подальшого відбування покарання за вироком АП ВАКС від 29.04.2021 року з невідбутим строком основного покарання (у виді позбавлення волі) - 2 роки 11 місяців 22 дні для проходження військової служби за контрактом», – ідеться в рішенні.

Суд зобов'язав Марисика невідкладно прибути у супроводі Національної гвардії до відповідного територіального центру комплектування та соціальної підтримки для укладення контракту та проходження військової служби. Також на нього поклали низку обов'язків.

Нагадаємо, закон про добровільну мобілізацію засуджених було підписано президентом 17 травня. Він передбачає, що під час мобілізації та воэнного стану ув'язнених можуть випустити по УДЗ для проходження ними військової служби за контрактом. Але це не стосується осіб, засуджених за низку злочинів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: