Зеленський про заяву путіна щодо умов для переговорів з Україною: це ультиматум

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський відреагував на нові висловлювання російського диктатора путіна про нібито готовність завершити війну.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський відреагував на нові висловлювання російського диктатора володимира путіна про нібито готовність завершити війну.

Його заяву цитує Sky Italia.

Від 9 днів до 14 років: скільки тривають війни путінської росіїНайдовша війна путінської росії триває понад 14 років, найкоротша тривала 9 днів. Більше – на інфографіці.

Зеленський підкреслив, що пропозиція президента рф про припинення війни є звичайним ультиматумом.

«Що я можу сказати? Це ультимативні заяви, вони нічим не відрізняються від інших ультиматумів, які він робив раніше», – сказав глава держави.

За його словами, те, що робить путін, є відродженням нацизму.

«Це нова хвиля цього нацизму, російського нацизму. Він хоче, щоб ми відмовилися від частини наших окупованих територій, але також хоче отримати і неокуповані території. Він розповідає про регіони нашої країни та не збирається зупинятися. Замороженого конфлікту не буде», – заявив Зеленський.

Він також порівняв російського диктатора із Гітлером, який напередодні Другої світової заявляв, що його територіальна експансія закінчиться на Чехословаччині.

«Але ні, це брехня, історична брехня. Потім була Польща, а потім окупація всієї Європи. Ви знаєте, що ця хвиля нацизму ніколи не припиняється. Він проник у різні куточки Землі, тому не варто довіряти цим повідомленням, адже путін йде тим же шляхом. Сьогодні він говорить про 4 регіони, раніше говорив про Крим та Донбас», – підсумував Зеленський.

Нагадаємо, сьогодні путін заявив, що ЗСУ мають бути повністю виведені з Луганської, Донецької, Херсонської та Запорізької областей для початку переговорів щодо припинення вогню. За його версією, це, а також відмова України від НАТО, нібито призведе до остаточного завершення війни.

У МЗС вже відреагували на це і розповіли, для чого президент росії зробив заяву про нібито готовність закінчити війну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: