Готували держпереворот: в Україні заборонили низку проросійських організацій Медведчука

Читать на русском
Члени проросійських організацій планували державний переворот в Україні, який хотіли синхронізувати з початком повномасштабного вторгнення рф.
фото СБУ

Суд задовольнив позов Мін'юсту щодо заборони восьми проросійських організацій, які координував екснардеп ОПЗЖ Віктор Медведчук. Саме ця мережа «громадських організацій» готувала держпереворот у Києві в 2022 році.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

В Україні заблокували YouTube-проект колишньої ведучої телеканалів МедведчукаYouTube заблокував на території України проект прокремлівської пропагандистки Діани Панченко, яка працювала на Медведчука.

Так, за матеріалами Служби безпеки, суд задовольнив позов Мін'юсту про заборону 8 проросійських організацій, які координував екснардеп Віктор Медведчук.

Суд ухвалив примусово розпустити такі організації:

  • Міжнародна громадська організація «Ми народ України»;
  • Всеукраїнська громадська організація «Всеукраїнське гетьманське козацтво імені Івана Богуна»;
  • «Соборне козацтво»;
  • «Соборне козацтво» «Харківський округ»;
  • «Соборне козацтво» «Баришівська станиця»;
  • «Соборне козацтво» «Київський округ»;
  • «Соборне козацтво» «Львівський округ»;
  • «Соборне козацтво» «Сумський округ».

Представники цих «громадських організацій» планували державний переворот в Україні, який хотіли синхронізувати з початком повномасштабного вторгнення рф у лютому 2022 року.

«Таким чином вони сподівалися допомогти агресору якнайшвидше захопити Київ, а потім і всю територію України», – сказано в повідомленні.

Повідомляється, що для цього представники організацій мали ініціювати проведення у Києві так званих національних зборів.

Під час «з'їзду» планувалося оголосити ультиматум найвищому військово-політичному керівництву України щодо «усунення від влади». У разі відмови – зловмисники мали намір захопити ключові держустанови у Києві та інших регіонах держави.

Для цього планували сформувати бойові групи, до складу яких мало увійти понад півтисячі озброєних осіб.

Внаслідок спецоперації співробітники Служби безпеки затримали трьох організаторів злочину на початку повномасштабного вторгнення рф.

А у серпні 2023 року зловмисники отримали різні терміни ув'язнення. Також було заочно засуджено громадянина росії, який координував підривну діяльність «громадських організацій» Медведчука з рф.

Нагадаємо, ЄС запровадив санкції проти колишнього нардепа Медведчука. А брати екснардепів Медведчука та Козака отримали підозри.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: