Українці отримають по 900 гривень на книжки: деталі

Читать на русском
Українці, яким з 1 січня 2024 року виповнилося 18 років, отримають сертифікат у Дії на суму 908 гривень на купівлю книг.
фото pexels

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який передбачає надання держдопомоги на купівлю книг.

Як повідомляється на сайті Верховної ради, законопроєкт №11251 «Про уточнення діяльності Українського інституту книги щодо підтримки розповсюджувачів видавничої продукції та надання державної допомоги на придбання книг» було повернено за підписом глави держави 17 червня.

Захисниця «Азовсталі» випустила книжку про майже рік перебування у російському полоніАвтор книги Валерія Суботіна народилася у Маріуполі, під час війни працювала у пресслужбі Азову. Дівчина потрапила в полон на 11 місяців і весь жах того часу описала у своїй книзі.

У законі сказано, що допомога надається упродовж року з дня досягнення громадянином України 18-річного віку; при народженні дитини – одному з батьків або інших законних представників дитини протягом року від дня народження дитини.

За словами заступника голови Комітету ВР Євгенії Кравчук, вже цього року українці, яким з 1 січня 2024 року виповнилося 18 років, отримають сертифікат у «Дії» на суму 908 грн на електронні/паперові/аудіальні/для осіб із порушенням зору книги.

З її слів, виділені гроші з рахунків молоді перейдуть на підтримку українських видавців. А видавництва, за попередніми підрахунками, зможуть за ці гроші видати додатково 1,5-2 млн. екземплярів.

Зазначимо, «тисячу за вакцинацію», яку давали українцям у 2021 році, також можна було витратити на купівлю книг.

Нагадаємо,23 травня цього року росіяни вдарили по Харкову та влучили у друкарню «Фактор Друк» в Основ'янському районі, де видавали свою продукцію не одне видавництво. В результаті удару рф в друкарні згоріло 50 000 книг.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: