ВР попередньо підтримала можливість поновлення у військовому званні

Читать на русском
Закон передбачає поновлення у званні військовослужбовців, позбавлених у минулому військових звань у дисциплінарному порядку, за зразкове виконання службових обов'язків та бойових завдань.
president.gov.ua

Верховна рада підтримала у першому читанні внесення змін до Дисциплінарного статуту Збройних Сил України щодо поновлення колишнього військового звання під час дії військового стану.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram.

Ухилення від мобілізації та порушення правил військового обліку: як штрафуватимутьНа інфографіці – які штрафи загрожують за порушення правил призову, а також за порушення правил мобілізації.

Законопроєкт №9316 за основу підтримали 286 депутатів.

Основною метою закону є поновлення у званні військовослужбовців, позбавлених у минулому військових звань у дисциплінарному порядку, за зразкове виконання службових обов'язків та бойових завдань для використання їхніх професійних, організаторських здібностей, військової та спеціальної підготовки, бойового досвіду під час дії воєнного стану.

Документом пропонується встановити норму щодо поновлення колишнього військового звання під час дії воєнного стану.

Також запропоновано, щоб під час дії військового стану офіцери, позбавлені військового звання у дисциплінарному порядку, були поновлені у колишньому військовому званні незалежно від штатної посади, яку обіймають за умови позитивної атестації, наказами начальників, у підпорядкуванні яких вони проходять діючу військову службу або прирівняних до них осіб та вище.

«До поновлення офіцера в колишньому військовому званні та присвоєння йому чергового звання повторне позбавлення військового звання не допускається», - йдеться у тексті законопроекту.

Передбачено, що особа, поновлена у військовому званні, могла користуватися правами та пільгами, встановленими законодавством, відповідно до поновленого військового звання.

Нагадаємо, рівно місяць тому набув чинності новий закон про мобілізацію. Днями у Міноборони назвали співвідношення добровольців та мобілізованих.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: