ГУР ідентифікувало окупантів, які розстріляли українських військовополонених поблизу Роботиного

Читать на русском
Головне управління розвідки Міноборони ідентифікувало росіян, які страчували українських військовополонених під Роботиним у травні 2024 року.
Фото: mil.in.ua

Головне управління розвідки Міноборони ідентифікувало росіян, які страчували українських військовополонених під Роботиним у травні 2024 року.

Відповідна інформація з'явилася у Telegram-каналі розвідувального відомства.

Російські військові з грудня стратили щонайменше 15 бійців ЗСУ при спробі здатися в полон – HRWОрганізація Human Rights Watch зафіксувала, що окупанти з грудня розстріляли щонайменше 15 українських військових під час спроби здатися в полон. Це воєнний злочин.

Там нагадали, що трагедія сталася у другій половині минулого місяця. Тоді четверо українських військових хотіли здатися в полон, але росіяни їх розстріляли.

«Фахівці ГУР МО України встановили причетних до воєнного злочину ― ними виявились російські загарбники, що входили до складу штурмової групи 70-го мотострілецького полку (в/ч 71718) 42-ї мотострілецької дивізії 58-ї армії південного округу зс рф», – зазначили у ГУР.

На момент страти цим полком командував підполковник Юрій Абаєв 10.12.1990 року народження. До військового злочину також причетні:

  • капітан Нагорний Дмитро Олегович 21.11.1995 року народження;

  • старший лейтенант Абуталімов Темірлан Умарович 02.05.1997 року народження;

  • лейтенант Беков Заур Сергійович 16.07.1997 року народження;

  • старший лейтенант Імагазалієв Юсуп Пайзулайович 18.07.1999 року народження.

У розвідці уточнили, що ці військові можуть бути причетні до вбивства ще кількох українських військовополонених у травні 2024 року.

«Про це, зокрема, свідчать отримані радіоперехоплення розмови окупантів із 70-го полку зс рф, під час якої один із російських командрів штурмової роти віддає наказ своїм підлеглим ростріляти українських військових», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що рашисти обезголовили воїна ЗСУ, який хотів здатися в полон. Трагедія сталася на Донецькому напрямку.

Раніше уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець розкритикував позицію міжнародних організацій щодо фіксації та розслідування російських військових злочинів в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: