Суд заочно засудив ексгендиректора філії Держрезерву

Читать на русском
Райсуд на Сумщині виніс обвинувальний вирок колишньому керівнику філії Держрезерву, якому закидали розтрату держмайна.
фото: «Слово і діло»

Суд заочно визнав винуватим колишнього виконувача обов'язків генерального директора державного підприємства «Охтирський комбінат хлібопродуктів» Державного агентства резерву у розтраті зерна соняшнику на 3,2 млн грн і ув'язнив його на 9 років.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про Євгена Єрастова, якого оголошено в розшук.

«19 червня 2024 року суддя Білопільського районного суду оголосила обвинувальний вирок, яким в.о. гендиректора ДП «Охтирський КХП» Держрезерву визнано винуватим... За вироком суду посадовця визнано винуватим у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України та призначено покарання у виді 9 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади у суб'єктах господарювання всіх форм власності строком три роки з конфіскацією належного на праві власності майна. Зауважимо, що особа переховується від здійснення правосуддя. Судовий розгляд щодо неї здійснювався у спеціальному судовому провадженні «in absentia», – інформує САП.

Вирок суду набирає законної сили через 30 днів з дня його проголошення, якщо його не буде оскаржено в апеляційному порядку.

Раніше САП скерувала до суду обвинувальний акт стосовно виконавців вказаного заволодіння державним насінням соняшника, а згодом і стосовно колишнього виконувача обов'язків генерального директора ДП «Охтирський КХП» Євгена Єрастова.

Нагадаємо, за версією слідства, у листопаді 2020 року в.о. директора філії Держрезерву Євген Єрастов, без отримання дозволу власника зерна, яке зберігалося на базах, вирішив відвантажити його комерційним структурам без оплати з їхнього боку. У такий спосіб він планував заволодіти понад 189 тонами зерна вартістю понад 3,2 млн грн, яке належало Держрезерву.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: