Гетманцев про підвищення податків: пропозиції можуть бути достатньо радикальними

Читать на русском
У Раді очікують, що пропозиції щодо підвищення податків будуть дуже радикальними. Про це заявив голова профільного комітету Данило Гетманцев.
Фото: epravda.com.ua

Парламент все ще очікує від Кабінету міністрів офіційного внесення пропозицій щодо можливого підвищення податків в Україні.

Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів та податкової політики Данило Гетманцев у коментарі Еспресо.

Військовий податок: досвід країн світуВ Україні можуть підвищити військовий збір із півтора до п'яти відсотків. Досвід сплати військового податку в інших країнах – на інфографіці.

За його словами, враховуючи поточну ситуацію, у Раді очікують, що пропозиції будуть вельми радикальними.

«Очікуємо на такі пропозиції найближчим часом. Які будуть ці пропозиції, я не готовий говорити, але розумію, що вони будуть достатньо радикальними», – заявив Гетманцев.

Він додав, що зараз у бюджеті є певне недофінансування військових витрат. Із цим і пов'язані розмови про підвищення податків.

«Недофінансування вимірюється сотнями мільярдів гривень. Це дуже великі гроші, які не можна закумулювати точковими рішеннями або, скажімо, за кошт детінізації навіть, бо ресурс від детінізації вже використовується. У нас вже є перевиконання бюджету, але цей ресурс не зіставний з тими потребами, які є. Яким чином покрити ці видатки, ми очікуємо позицію від Кабінету міністрів», – резюмував нардеп.

Нагадаємо, що на початку місяця прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що уряд поки що не обговорює питання підвищення податків.

При цьому міністр фінансів Сергій Марченко не виключив підвищення податків, оскільки необхідність забезпечувати військових та пов'язаний із цим тиск на бюджет «повинен мати відповідь».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: