НАБУ викликає на допит олігарха Жеваго

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку викликали до себе українського олігарха для проведення з ним слідчих та процесуальних дій.
фото: latifundist.com

Національне антикорупційне бюро викликало на допит олігарха Костянтина Жеваго, якого підозрюють у наданні неправомірної вигоди судді Верховного суду Всеволоду Князєву.

Відповідні повістки про виклик оприлюднені на сайті НАБУ, повідомляє «Слово і діло».

«Повістка про виклик Жеваго Костянтина Валентиновича. Вам необхідно прибути 24 червня 2024 року о 10:30 до Національного антикорупційного бюро України для проведення відносно Вас та за Вашою участю у статусі підозрюваного слідчих та процесуальних дій у кримінальному проваджені», – йдеться в документі.

Також на сайті НАБУ оприлюднені ще дві аналогічні повістки про виклик Жеваго на 26 та 28 червня.

Як відомо, НАБУ і САП повідомили Жеваго про підозру в наданні неправомірної вигоди судді Верховного суду Всеволоду Князєву.

Нагадаємо, ВАКС розпочав розгляд справи судді Верховного суду Всеволода Князєва. За версією обвинувачення, Князєв одержав 1,8 млн доларів неправомірної вигоди через посередника-адвоката Олега Горецького. Саму ж неправомірну вигоду надав український олігарх Костянтин Жеваго за ухвалення Верховним судом рішення на його користь щодо купівлі ним 40,19% акцій Полтавського гірничо-збагачувального комбінату.

У 2022 році апеляційний суд скасував рішення першої інстанції та визнав недійсним договір купівлі-продажу цінних паперів. Аби не допустити втрату акцій, на початку березня 2023 року Жеваго вступив у змову з адвокатом Горецьким, який мав зв'язки з суддями Верховного суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: