Підсумковий документ Саміту миру підписала ще одна міжнародна організація

Читать на русском
До підписантів комюніке Глобального саміту миру приєдналася Організація американських держав, повідомив Зеленський.
Фото: Офіс президента України

До підписантів комюніке Глобального саміту миру приєдналася Організація американських держав.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у соцмережі X.

Опубліковано спільне комюніке Саміту миру: основні пунктиКраїни-учасники саміту миру у Швейцарії ухвалили спільне комюніке. Воно включає три аспекти української формули миру.

«Я вдячний важливій регіональній організації, яка об'єднує 32 держави з Південної та Північної Америки, та її генеральному секретареві за підтримку глобальних зусиль із відновлення повної сили Статуту ООН», – написав він.

Зеленський додав, що підсумковий документ зустрічі у Швейцарії підписує дедалі більша кількість держав та організацій, що, за його словами, свідчить про глобальне значення документа.

«Ми продовжуємо закликати всіх приєднуватися до наших глобальних зусиль, які сприяють рівності для всіх націй, наближають справедливий мир для України та створюють можливості для глобального лідерства», – підсумував президент.

Нагадаємо, Саміт миру пройшов 15-16 червня на швейцарському курорті Бюргеншток. Після заходу Зеленський заявив, що вже обговорюється питання щодо проведення другого Глобального Саміту миру в Саудівській Аравії.

Спочатку повідомлялося, що підсумковий документ підписали 80 держав та 4 організації. Пізніше стало відомо, що Ірак, Йорданія та Руанда відкликали свої підписи.

При цьому вже після проведення саміту комюніке підтримали Вселенський партіархат та Антигуа та Барбуда.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: