Токаєв заявив, що Казахстан готовий допомогти з розслідуванням замаху на опозиціонера у Києві

Читать на русском
Президент Казахстану заявив, що його країна готова підключитися до розслідування замаху на казахського опозиціонера Садикова у Києві.
Скріншот з відеоАйдос Садиков

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв заявив, що правоохоронці готові підключитися до розслідування замаху на казахського опозиціонера Айдоса Садикова в Києві.

Його цитує Tengrinews.kz.

«Мною доручено по лінії дипломатичного відомства та правоохоронних органів направити офіційні запити щодо цього серйозного інциденту. У разі потреби казахстанські офіційні органи готові підключитися до розслідування для сприяння у виявленні істини», – заявив Токаєв.

Він зазначив, що в Казахстані «взято курс на зміцнення верховенства закону» і всі розбіжності в суспільстві слід вирішувати «виключно у правовому полі, на основі чинного законодавства, відповідно до основних міжнародних норм».

«Саме з цієї точки зору необхідно розглядати злочин, що відбувся вчора в Києві, щодо громадянина Казахстану Айдоса Садикова», – сказав президент.

Нагадаємо, вчора, 18 червня, у Шевченківському районі Києва сталася стрілянина. Невідомий стріляв у чоловіка, який разом зі своєю дружиною перебував у припаркованому автомобілі.

Пізніше стало відомо, що замах було скоєно на казахського опозиціонера Айдоса Садикова, який з 2014 року живе у Києві – на батьківщині проти нього порушено низку кримінальних справ. Потерпілого госпіталізували. Правоохоронці порушили кримінальне провадження за фактом замаху на вбивство.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: