У Болгарії біля ТЕЦ затримали чоловіка з українськими документами за підозрою у шпигунстві

Читать на русском
У Болгарії правоохоронця затримали 23-річного чоловіка, який проник на територію ТЕЦ Мариця-Схід 2.
shutterstock.com

У Болгарії за підозрою у шпигунстві затримали 23-річного чоловіка з українськими документами. Він нібито пробрався на територію ТЕЦ «Мариця-Схід-2» на південному сході країни.

Про це повідомив заступник міського прокурора Софії Христо Крастєв, якого цитує Nova.bg.

У Польщі уникли ув’язнення троє засуджених за шпигунство для рф – ЗМІОголошуючи вироки трьом засудженим у справі про шпигунську мережу росії, суд скасував їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Повідомляється, що чоловіка з українськими документами затримали охоронці ТЕЦ. Під час обшуку у нього знайшли дрони, мобільні телефони, фотоапарати, кілька SIM-карток та картки пам'яті.

За даними болгарських ЗМІ, чоловіка заарештували за збір інформації, яка становить державну таємницю, з метою передачі її іноземній державі.

Зараз готуються висновки експертиз про те, чи робив затриманий фотографії стратегічного об'єкта, які саме, і чи містили його устрої відомості, що становлять державну таємницю.

Також буде встановлено, чи справді він є громадянином України і чи не займається шпигунством.

Прокуратура готується подати клопотання про його безстроковий арешт.

Нагадаємо, раніше на російсько-грузинському кордоні затримали українця за підозрою у шпигунстві. До цього в Австрії скликали Раду нацбезпеки через випадок шпигунства для рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: