У Держенергонагляді розповіли, коли очікують полегшення ситуації з відключеннями світла

Читать на русском
У найближчі півтора місяці ситуація в енергетичній сфері України залишатиметься складною, прогнозують у Держенергонагляді.
Фото: sies.gov.ua

У найближчі півтора місяці ситуація в енергетичній сфері України залишатиметься складною.

Про це заявив голова Державної інспекції з енергетичного нагляду Руслан Слободян, його цитує пресслужба Кабміну.

Дефіцит в енергосистемі: як ощадливо споживати електроенергіюУкраїнців систематично закликають ощадливо споживати електроенергію, як це робити – на інфографіці.

Він розповів, що наразі енергетики проводять ремонти на енергоблоках АЕС. Загалом атомна енергетика покриває понад 50% потреб населення і промисловості.

«Наразі тривають ремонтні роботи, розвиток децентралізованої генерації, щоб додати потужності до енергосистеми та покрити дефіцит. Енергетики роблять все можливе, щоб якнайшвидше виконати роботу», – наголосив Слободян.

У Держенергонагляді вважають, що вже у серпні ситуація з відключеннями світла покращає. До цього часу енергетики планують завершити ремонтні роботи на деяких атомних енергоблоках та зменшити кількість об'єктів із гарантованим електропостачанням.

Нагадаємо, нещодавно глава Укренерго повідомив, що до кінця липня в Україні прогнозується важка ситуація в енергосистемі. Тому відключення світла можуть бути жорсткішими в наступні кілька тижнів.

А генеральний директор Yasno Сергій Коваленко заявив, що українцям слід підготуватися до тривалих відключень електроенергії у зимові місяці. Взимку світло можуть давати лише по 6-7 годин на день.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: