Аргентина виключила можливість відправки озброєння в Україну

Читать на русском
Уряд Аргентини заявив, що не буде постачати зброю в Україну, а натомість пообіцяв гуманітарну та логістичну підтримку.
Фото: Pixabay

Уряд Аргентини відмовився постачати озброєння в Україну, але пообіцяв гуманітарну та логістичну допомогу.

Таку позицію озвучив прессекретар президента Аргентини Мануель Адорні, повідомляє Todo Noticias.

За його словами, Аргентина не втручатиметься в конфлікт у жодному вигляді. Президент Аргентини Хав'єр Мілей висловлював підтримку українському президенту Володимиру Зеленському, що викликало різку реакцію Кремля.

Росія висловлювала «глибоке розчарування та стурбованість» останніми діями Мілея та застерегла від можливого відправлення військової допомоги Україні. При цьому представник Мілея зазначив, що Україні буде запропоновано гуманітарну та логістичну підтримку.

Російський посол в Аргентині Дмитро Феоктистів заявив, що такі дії будуть розцінені як ворожі проти росії. Також дипломат засудив приєднання Аргентини до Контактної групи з питань оборони України.

Нагадаємо, нещодавно повідомлялось, що Україна може отримати від Аргентини партію надзвукових бойових літаків. Уряд Аргентини веде переговори з Францією.

Також раніше Данія оголосила про 19-й пакет військової підтримки Україні, в якому, серед іншого, є обладнання для підтримки винищувачів F-16. До того ж Данія стала першою країною НАТО, яка інвестуватиме у виробництво зброї в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: