Ексголові міграційної служби обрали запобіжний захід

Читать на русском
Суд застосував запобіжний захід до ексголови ДМС України Максима Соколюка. Йому призначено заставу у 3 млн гривень.
фото ДМС

ВАКС за клопотанням детективів НАБУ застосував запобіжний захід у розмірі 3 млн грн застави до колишнього голови Державної міграційної служби України.

Про це повідомила пресслужба САП 20 червня.

Топ найбільших застав підозрюваним під час повномасштабної війниРейтинг найбільших застав підозрюваним, призначених судом у період повномасштабної війни – на інфографіці.

САП не називає ім'я чиновника, але, за інформацією «Слово і діло», йдеться про Максима Соколюка, який очолював службу з 2015 до 2021 року.

Крім застави у 3 млн грн, суд також суд поклав на підозрюваного такі процесуальні обов'язки:

  • прибувати за кожною вимогою до детектива, прокурора та суду;
  • не відлучатися з міста Києва та Київської області без дозволу детектива, прокурора та суду;
  • повідомляти детектива, прокурора та суд про зміну місця свого проживання та місця роботи;
  • утримуватися від спілкування зі свідками у справі;
  • здати на зберігання до відповідного органу державної влади свій паспорт/паспорти для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну.
  • носити електронний засіб контролю.

Нагадаємо, 18 червня НАБУ та САП повідомили про підозру ексглаві міграційної служби Максиму Соколюку у причетності до заволодіння понад 88 млн грн.

Раніше у цій справі повідомили про підозру заступнику голови ДМС, начальник одного з управлінь служби та бізнесмену. Слідство встановило, що у 2015 році міграційна служба отримала від держави будівлю у центрі Києва для облаштування в ній центрального офісу служби. Бізнесмен, який тривалий час перебував у «дружніх» стосунках з представниками ДМС та іншими можновладцями, організував тривалу схему розкрадання бюджетних коштів з використанням підконтрольних осіб у структурі міграційної служби.

Для реалізації злочинного задуму бізнесмен залучив посадовців ДМС, аби ті посприяли в укладанні договорів із підконтрольними йому компаніями щодо виконання проєктних та будівельних робіт шляхом спотворення результатів торгів і забезпечили здійснення оплати за «роботи та послуги».

Злочинна група протягом кількох років заволодівала бюджетними коштами шляхом завищення вартості виконаних робіт, оформлення «порожніх актів» та дублювання робіт. Як наслідок реконструкцію будівлі центрального офісу ДМС так і не завершили, комп'ютерні комплекси із відповідним програмним забезпеченням існують лише на «папері», а відповідальні за реконструкцію компанії «згорнулись». Збитки – 88 млн грн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: