САП у серпні скерує до суду справу прокурорів з Дніпра

Читать на русском
Антикорупційний суд пришвидшив процедуру скерування до суду обвинувального акту у справі дніпровських прокурорів.
фото: «Слово і діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерує після 31 липня обвинувальний акт стосовно заступника керівника Слобожанської окружної прокуратури Дніпропетровської області Станіслава Батрака, прокурора цієї прокуратури Сорі Саване та адвоката Олексія Педуса.

До такої дати рішенням Вищого антикорупційного суду від 17 червня сторону захисту обмежено в строках ознайомлення з матеріалами слідства, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання - задовольнити частково. Встановити строк для ознайомлення з матеріалами кримінального провадження до 31 липня 2024 року включно, після спливу якого сторона захисту вважатиметься такою, що реалізувала своє право на доступ до матеріалів досудового розслідування у цьому кримінальному провадженні», – йдеться в рішенні.

Як відомо, НАБУ і САП повідомили про підозру у створенні штучних доказів обвинувачення та притягнення до кримінальної відповідальності невинної особи заступнику керівника Слобожанської окружної прокуратури Дніпропетровської області Станіславу Батраку та прокурору цієї ж прокуратури.

Нагадаємо, антикорупційні органи викрили адвоката Олексія Педуса, який підбурив особу надати йому неправомірну вигоду нібито за вирішення питання з прокурорами Слобожанської окружної прокуратури Дніпропетровщини. У цій же справі детективи і прокурори встановили нові обставини вчинення правопорушення про притягнення до відповідальності невинної особи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: