Демобілізація поки неможлива – голова МВС

Читать на русском
Голова МВС Ігор Клименко розповів, за яких умов може відбутися демобілізація. За його словами, без досвідчених військових на передовій наш фронт може обвалитися.
Фото: depositphotos

Наразі в Україні немає умов для проведення демобілізації. На фронті потрібні досвідчені військові, які вже воюють понад два роки.

Про це розповів міністр МВС Ігор Клименко в інтерв'ю «Радіо Свобода».

За словами Клименка, без досвідчених військових на передовій, наш фронт може «обвалитися».

«Якщо ми зараз демобілізуємо тих людей, які, наприклад, відслужили 2 роки, то в нас «просяде» фронт і підрозділи будуть неповноцінними. Ми зараз або маємо поновити боєздатність підрозділів і в нас має бути, як мінімум, рівноцінна заміна під час ротації діючих бригад і батальйонів. Гадаю, якщо ми спитаємо у військових зараз, їхня думка буде такою ж – ми не маємо права обвалити фронт», - пояснив міністр.

Клименко додав, що розуміє військових, які давно воюють та хочуть демобілізуватися, але ситуація на фронті та в цілому у державі наразі не дозволяє цього зробити. Фронт потребує досвідчених військових.

Нагадаємо, нещодавно повідомлялось, що законопроєкт про демобілізацію може бути внесений до Верховної Ради вже восени. Це стане реальним лише за умови, що в країні збережуться нинішні темпи мобілізації.

Раніше у Раді заявляли, що за травень в Україні мобілізували більше людей, ніж за останні кілька місяців. Минулий місяць був найпродуктивнішим у плані мобілізації з початку 2023 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: