В Україні запрацював портал про гуманітарне розмінування

Читать на русском
В Україні запрацював інформаційний ресурс demine.gov.ua. На порталі можна буде знайти усю інформацію про гуманітарне розмінування українських земель.
Фото: ПРООН в Україні

В Україні запустили інформаційний портал demine.gov.ua, на якому буде зібрана уся інформація про гуманітарне розмінування.

Про це повідомляє Міністерство економіки України.

В Україні з'явиться реєстр замінованих земельВ Україні з’явиться державний реєстр територій, забруднених або ймовірно забруднених вибухонебезпечними предметами.

Ресурс був розроблений за ініціативи Міністерства економіки України та має на меті стати єдиним вікном для фермерів, які планують розмінувати землі, операторів протимінної діяльності, донорів та залучених до розмінування державних органів.

«Дотепер ми не мали єдиного місця, де можна знайти інформацію, яка потрібна операторам протимінної діяльності, фермерам, постраждалим чи донорам. Сільгоспвиробникам буде простіше шукати зміни до Порядку про використання коштів на програму компенсацій. Постраждалі від вибуху зможуть дізнатися не тільки про види допомоги та хто її може надати, але й найближчим часом ми запустимо спільно із партнерами окремий портал для них. Потенційні партнери можуть в один клік залишити заявку, щоб долучитися до Секторальної робочої групи. Це ще один крок до більшої координації зусиль, зокрема через інформування всіх ключових стейкхолдерів про те, що відбувається в секторі», – заявив заступник Міністра економіки України Ігор Безкаравайний.

На сайті можна знайти останні новини у сфері протимінної діяльності, анонси подій та нормативно-правові акти, які регулюють сферу. Також буде доступна окрема аналітична панель з актуальними даними щодо кількості очищених земель, інфраструктури, кількості операторів та машин для розмінування.

Нагадаємо, раніше анонсували появу реєстру замінованих українських земель. Наразі на сайті Державної служби з надзвичайних ситуацій вже є карта територій, на яких виявлено або ймовірно знайдено вибухонебезпечні предмети.

Крім того, у Кабміні назвали чотири кроки, які дозволять прискорити процес розмінування України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: