Антикорупційний суд продовжив обов'язки обвинуваченій адвокатці

Читать на русском
Антикорупційний суд вкотре підтримав прохання прокурора САП про продовження строку дії запобіжного заходу обвинуваченій.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд продовжив до 18 серпня строк дії обов'язків, покладених на адвокатку Тетяну Друченко, яку Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує у підбуренні громадянина до надання 4000 доларів неправомірної вигоди за ухвалення рішення на його користь суддям Сумського апеляційного суду.

Таке рішення 18 червня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд заарештував адвокатку Друченко до 30 березня. Альтернативою їй визначили 242 240 грн застави. Ці кошти внесли і вона вийшла з-під варти під обов'язки: прибувати за першою вимогою; не відлучатись за межі України без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування зі свідком та здати на зберігання закордонні паспорти. Прокурор САП просив продовжити дію обов'язків.

«Задовольнити частково клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків, покладених на обвинувачену (Друченко – ред.), у кримінальному провадженні. Продовжити обвинуваченій строк дії покладених на неї обов'язків. Строк дії ухвали встановити до 18 серпня 2024 року включно», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду справу адвокатки Тетяни Друченко. За версією обвинувачення, у 2021 році адвокат Тетяна Друченко вирішила підбурити одного з обвинувачених у справі про викрадення майна до надання неправомірної вигоди суддям Сумського апеляційного суду, які переглядали вирок. Цим вироком засудили до 4 років позбавлення волі Олександра Яруліна та Сергія Колодку.

31 січня 2024 року один з обвинувачених передав адвокату Друченко 2000 дол. Того ж дня колегія суддів Сумського апеляційного суду залишила вирок без змін. Адвокат Друченко повідомила обвинуваченому, що їй не відомі причини прийняття колегією суддів Сумського апеляційного суду вказаного рішення. Після цього її було викрито і повідомлено про підозру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: