Зростання рівня домашнього насильства: глава МВС заявив, що більшість винуватців є військовими

Читать на русском
Рівень домашнього насильства зріс на 14 відсотків із початку року, повідомив глава МВС. За його словами, більшість винуватців – це військові, які повернулись із фронту.
Фото: МВС

Рівень домашнього насильства в Україні зріс на 14% з початку року і продовжує зростати. При цьому близько 60% винуватців – це люди, які повернулися з фронту.

Про це в інтерв'ю «Радіо Свобода» розповів міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Омбудсмен розповів, скільки українок щороку гинуть через домашнє насильствоЗгідно зі статистикою, жертвами домашнього насильства частіше стають жінки. Так, в Україні щороку від домашнього насильства гине 600 жінок.

Він заявив про пряму кореляцію між зростанням рівня домашнього насильства та посттравматичним стресовим розладом у людей, які повернулися з війни.

«Дуже великий відсоток, десь 60% – це військові (причетні до домашнього насильства – ред.). І це стосується військових не лише Збройних Сил України, а й усіх військових, усіх, хто був на фронті», – сказав міністр.

Тому, наголосив Клименко, дуже важливо займатися психологічною реабілітацією ветеранів. Поки що, за його словами, вона перебуває у «зародковому стані».

«Що робить людина з ПТСР чи людина, яка має ментальні зміни після війни? Вона може бути алкоголіком, або наркоманом, або піти у кримінальне середовище. Або все поєднувати. Річ у тім, що після війни, частина людей, навчилися холоднокровно вбивати, наприклад. І цих людей нам треба з цієї війни просто витягувати», — сказав глава МВС.

Гостро розпитуємо міністра про мобілізацію: ТЦК, втікачі, корупція, служба сина | Ігор КлименкоРадіо Свобода

Нагадаємо, раніше Опендатабот повідомляв, що в Україні з початку року було відкрито вже понад півтори тисячі кримінальних справ про домашнє насильство. Це на 36% більше, ніж за аналогічний період 2023 року.

Подати скаргу про домашнє насильство можна онлайн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: