Зеленський розповів, скільки авіабомб застосувала рф проти України цього місяця

Читать на русском
Російська армія від початку червня застосувала проти України більш ніж 2400 керованих авіабомб, близько 700 з них – по Харківщині.
president.gov.ua

Російська армія від початку червня застосувала проти України більш ніж 2400 керованих авіабомб.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні.

Зокрема, президент наголосив, що Україна потребує засобів для знищення російських носіїв бомб, якими окупанти атакують українські міста та цивільне населення. Від початку червня російська армія скинула на Україну понад 2400 керованих авіабомб, близько 700 з них – на Харківську область. При цьому удари авіабомбами також завдаються по Донеччині та по інших прифронтовим і прикордонним регіонам щоденно.

«Україна потребує необхідних сил і засобів, щоб знищувати носії цих бомб. Зокрема, російську бойову авіацію там, де вона є. Потрібен цей крок. Я вдячний усім партнерам, вдячний Америці за сильне рішення, яке допомогло нам стабілізувати ситуацію в прикордонні Харківщині. Ми отримали змогу знищувати російські ракетні пускові установки поблизу кордону і скупчення російських окупантів. Такі рішення потрібно продовжувати», – наголосив Зеленський.

Президент також відреагував на сьогоднішній удар по Харкову, заявивши, що Україна максимально працює над отриманням можливості повноцінно відповідати на терор.

Нагадаємо, що 22 червня попередньо ворог завдав чотири удари КАБами по Харкову. Відомо про потрапляння в район щільної житлової забудови.

Раніше Зеленський повідомляв, що рф використовує за місяць 3200-3500 авіабомб по цивільному населенню та цивільній інфраструктурі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: