Дуда прилетів у Китай на зустріч із Сі Цзіньпіном, говоритимуть про Україну

Читать на русском
Президент Польщі Анджей Дуда прибув до Китаю для зустрічі з Сі Цзіньпіном. В ході візиту лідери країн обговорять ситуацію в Україні і не тільки.
Фото: AP

В суботу, 22 червня, президент Польщі Анджей Дуда прилетів до Китаю. В ході візиту заплановані розмови з лідером країни Сі Цзіньпіном, під час яких президенти обговорять ситуацію в Україні і не тільки.

Про це йдеться на сайті польського президента.

«Цей візит має велике значення для нашої безпеки в Європі. Ми знаємо, що Китай – наддержава, ми знаємо, що він має дружні стосунки не лише з Білоруссю, а й з росією, і росія сьогодні є агресором в Україні. І саме про це я хотів би поговорити з президентом Сі Цзіньпіном. Не секрет, що вплив Китаю, в тому числі і на росію, безумовно, величезний. На мій погляд, вкрай важливо представити наш погляд на це питання президенту Сі Цзіньпіну», - наголосив Дуда.

Президент підкреслив, що представить всю безпекову ситуацію в нашій частині Європи.

Крім того, Дуда зазначив, що візит пов'язаний також з економічними питаннями. Лідери країн планують обговорити поведінку Білорусі, зокрема її гібридні атаки проти Польщі за допомогою нелегальних мігрантів. Китай міг би постачати свої товари в Європу через Білорусь, але залізничний шлях через Польщу обмежений через прикордонні провокації Білорусі.

«Китай має відносини з Білоруссю, традиційно дружні. Я хотів би представити цю ситуацію президенту Сі Цзіньпіну і розповісти, з чим ми стикаємося», - зазначав Дуда.

Нагадаємо, нещодавно Дуда розкритикував Лукашенка за допомогу рф та гібридні атаки. Президент назвав самопроголошеного керівника Білорусі Олександра Лукашенка «лялькою путіна» та заявив, що Мінськ бере участь у війні проти Україні на боці рф.

Також раніше повідомлялось, що Польща та Україна незабаром підпишуть нову безпекову угоду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: