Ізраїль обмежив в'їзд для українців, Київ висуне аналогічні вимоги

Читать на русском
Ізраїль ввів обмеження на подорожі для українців. Україна встановить аналогічні обмеження, що в першу чергу повпливає на паломників.
Фото: Getty Images

Ізраїль вводить обмеження на подорожі для українців. Україна готує симетричну відповідь.

Про це повідомляє посольство України в Ізраїлі.

З 1 липня громадяни країн із безвізовим режимом в'їзду в Ізраїль, включно з Україною, повинні подавати документи на отримання дозволу ETA-IL для перебування до 90 днів.

«Україна та Ізраїль мають тісні стосунки з моменту запровадження безвізової політики у 2010 році. Однак останні дії Ізраїлю, такі як обмеження для українських біженців і відмова у в’їзді багатьом українцям, погіршили ці відносини. Остання вимога фактично припиняє дію безвізового режиму»,– йдеться у заяві.

У відповідь Україна запровадить аналогічні вимоги попереднього погодження для громадян Ізраїлю, включно з паломниками. Особливості цих електронних віз розглядають у Києві. Ця взаємна акція вплине на тисячі релігійних паломників, які щорічно відвідують Україну.

Нагадаємо, нещодавно прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу оголосив про розпуск військового кабінету країни, створеного у відповідь на напад бойовиків ХАМАС у жовтні минулого року.

Також нещодавно Ізраїль затвердив плани наступу на Ліван. Військове командування погрожує знищенням терористами «Хезболли».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: