ВАКС продовжив обов'язки підозрюваному організатору схеми в Харкові

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання прокурора САП про продовження строку дії запобіжного заходу бізнесмену.
фото: kievvlast.com.ua

Вищий антикорупційний суд продовжив до 13 серпня строк дії трьох обов'язків, покладених на підприємця Сергія Кривого. НАБУ і САП підозрюють його в організації схеми із заволодіння 159,5 млн грн, виділених на відновлення критичної інфраструктури Харкова.

Таке рішення 13 червня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд заарештував Кривого з альтернативою 10 млн грн застави. Ці кошти внесли і він вийшов під наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися із міста Києва без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування з низкою осіб; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Прокурор САП просив продовжити дію цих обов'язків, але суддя залишив лише три з них: прибувати за кожною вимогою; утримуватися від спілкування з низкою осіб та здати на зберігання закордонні паспорти.

«Задовольнити клопотання. Продовжити строк дії обов'язків, покладених на підозрюваного (Сергія Кривого – ред.), до 13 серпня 2024 року», – йдеться в рішенні.

Також суд продовжив до 12 серпня строк дії тримання під нічним домашнім арештом (з 22:00 до 06:00) директора та співзасновника виробничого кооперативу «Сантехмонтаж» Євгена Цирульникова. Він зобов'язаний: прибувати за кожною вимогою; не відлучатись за межі міста Дніпра без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування із підозрюваними та свідками,, а також здати на зберігання закордонні паспорти.

Так само ВАКС продовжив до 11 серпня тримання під нічним домашнім арештом (з 22 до 6 ранку) директора Департаменту непаливних продажів ПАТ «Укрнафта» Максима Пятакова. У нього такий самий перелік обов'язків, але заборонено відлучатися за межі Києва та Дніпропетровської області без дозволу.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили схему заволодіння 160 млн грн, виділеними на відновлення Харкова. За даними слідства, у квітні 2022 року впливовий бізнесмен, який є організатором групи, у змові з першим заступником генерального директора КП «Харківські теплові мережі» домігся укладення з підконтрольними йому компаніями прямих договорів на постачання трубної продукції, вікон та технічної солі. При цьому саме воєнний стан учасники оборудки використали як привід не проводити відкриті торги.

Компанія-постачальник продукції закупила необхідне через низку фірм-прокладок у виробника і продала її комунальному підприємству за понад удвічі завищеною ціною. Унаслідок реалізації схеми завдано збитків на суму 159,5 млн грн, якими учасники злочину заволоділи та розпорядилися на власний розсуд.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: