Україна наступного тижня отримає перший транш допомоги із заморожених російських активів

Читать на русском
Жозеп Боррель заявив, що наступного тижня Україна отримає 2,5 млрд євро з доходів від заморожених російських активів.
euronews.com

Україна отримає перший транш військової допомоги із заморожених російських активів наступного тижня. Мова про 2,5 млрд євро.

Про це сьогодні оголосив верховний представник ЄС із зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель.

Російські активи: скільки коштів та в яких країнах замороженоНа Заході після початку повномасштабної війни були заблоковані сотні мільярдів російських активів. У яких країнах та скільки – на інфографіці.

«У нас є ці доходи від заморожених активів, і ми маємо шукати спосіб їх використання, уникаючи будь-яких блокувань. Ми маємо процес, який дозволяє зробити це швидко. Перший транш грошей надійде наступного тижня, у липні. Другий прийде за кілька місяців. Україні потрібно більше допомоги, і вона потребує більшої допомоги зараз», – цитує Бореля дипломатична служба ЄС.

Нагадаємо, 21 травня Рада Європейського Союзу схвалила план щодо використання доходів від заморожених російських активів для підтримки України.

Країни «Великої сімки» за підсумками саміту ухвалили декларацію, в якій підтвердили наміри надати Україні кредит у розмірі 50 млрд доларів під заставу доходів від заморожених російських активів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: