Начальник штабу «Азов» подав заяву до ДБР на генерала Содоля – ЗМІ

Читать на русском
Богдан Кротевич подав заяву до Державного бюро розслідувань із закликом провести розслідування щодо командувача Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Юрія Содоля.
Юрій СодольКолаж 24 каналу

Начальник штабу бригади Національної гвардії «Азов» Богдан Кротевич подав заяву до ДБР із закликом провести розслідування щодо командувача Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Юрія Содоля. Причиною він називає втрати на війні з росією.

Про це Кротевич сам написав у Telegram.

При цьому Кротевич не назвав прізвище генерала, але за даними джерел УП йдеться саме про Юрія Содоля.

У своєму листі Кротевич звинувачує генерала у перевищенні службових повноважень та некомпетентному командуванні військами, що призвело до втрат великої частини території України та просить перевірити командувача на факт співпраці з ворогом:

«Написав листа в ДБР з закликом про відкриття розслідування на одного військового генерала, який, на моє переконання, вбив більше українських військових, ніж будь-який російський генерал. Мені пох..н чи почнуть розслідування проти мене і мені пох..р чи посадять мене в тюрму. Мені не по..р, що судять комбатів та комбрігів за втрату спостережного посту, але не судять генерала за втрату областей та десятків міст та втрату тисяч солдат. Ті умови, при яких зараз воюють бригади, я скажу так - це нереальний героїзм, в першу чергу солдат, командирів взводів, рот, батальйонів та бригад. І героїзм їх покладається в тому, що вони стримують ворога не завдяки, а всупереч».

Кротевич також висловив готовність свідчити у цій справі.

Як пише видання, у ДБР їм підтвердили, що така заява надійшла, і додали, що з нею працюють слідчі.

Нагадаємо, у лютому цього року президент Володимир Зеленський вперше озвучив втрати ЗСУ на війні з росією. За даними Генштабу, російська армія втратила від початку повномасштабного вторгнення в Україну 535 660 військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: