Одруження онлайн: перші пари взяли шлюб через «Дію»

Читать на русском
Минулими вихідними перші три пари розписалися у додатку Дія. Весілля відбувалося в режимі онлайн.
Freepik

В Україні перші пари вже одружилися у додатку «Дія». Триває бета-тестування цієї функції.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram.

Як часто українці одружуються та розлучаютьсяСкільки шлюбів та розлучень реєстрували в Україні у 2011-2023 роках – на інфографіці. У перший рік великої війни українці частіше одружувалися, але в 2023-му кількість шлюбів скоротилася.

«Шлюб по відеозвʼязку — це буквально й без перебільшень революція у сфері державних послуг, і цими вихідними три пари розписалися в Дії. Бета-тест це завжди трепетно й відповідально, тому команда Дії провела в цифровому ДРАЦСі вихідні», - написав він.

Першими закоханими, які одружилися, стали активіст, військовий, народний депутат Роман Лозинський і фахівчиня із соціальних та поведінкових комунікацій, викладачка УКУ Світлана Кісільова.

Міністр додав, що всього на бета-тестування вже записалося 2,5 тисяч пар, і зазначив, що вже скоро сервіс буде доступний для всіх.

«Україна — перша країна у світі, де не треба буде ходити в ДРАЦС, щоб сказати коханій людині «Так». Перша країна у світі, яка дає змогу одружитися навіть парі на відстані. Незалежно від того, відстань вимірюється містами чи материками», – зазначив він.

Нагадаємо, у березні цього року стало відомо, що українці зможуть одружитися по відеозв'язку у «Дії». Раніше повідомлялося, як скоротилася кількість шлюбів та зросла кількість розлучень в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: