В Україні оновили наповнення Пакету малюка: що змінилося

Читать на русском
У оновлений бебі-бокс були додані товари, які мають попит, наприклад, багаторазові вологостійкі пелюшки.
msp.gov.ua

Міністерство соцполітики знову оновило склад Пакету малюка з урахуванням побажань батьків та думки експертів. У пологові будинки доставили вже понад 5,5 тисяч нових бебі-боксів.

Про це повідомила пресслужба Державної служби з прав дітей у понеділок, 24 червня.

Два роки повномасштабної війни у цифрах: як подорожчало життя українцівЯк за два роки великої війни в Україні змінилися ціни, зарплати, вартість комунальних послуг, курс долара – на інфографіці.

Повідомляється, що в оновлений бебі-бокс були додані товари, які мають попит, наприклад, багаторазові вологостійкі пелюшки, теплі речі. Було також збільшено розмір пледа-ковдри та зменшено кількість одягу малого розміру, з якого діти швидко виростають.

У нові пакунки також додали книгу «Від народження до року», яку розробили та опублікували партнери Міністерства – ЮНІСЕФ. У ній об'єднані знання світового досвіду та українських експертів та експерток.

Усередині Пакета малюка понад 90 предметів, необхідних новонародженої дитини: підгузки; ковдри; одяг; іграшки; рушники; інші необхідні речі.

Можливість отримання бебі-боксу є в українців та іноземців, які тимчасово та постійно проживають на території України, а також біженців, які народили дитину.

Також зараз реалізується пілотний проект, що дозволяє обрати замість Пакету малюка одноразову грошову виплату. На сьогодні ця сума складає 7689 гривень. Звернутися по виплату потрібно не пізніше ніж 12 місяців після народження дитини.

Нагадаємо, у січні цього року склад Пакету малюка оновили з урахуванням побажань батьків. Раніше повідомлялося, що послугу ЄМалятко перевели на постійну основу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: