Гетманцев про ймовірне підвищення податків: хороших рішень не залишилось

Читать на русском
У влади не залишилося дієвих рішень для фінансування Сил оборони, крім підвищення рівня оподаткування.
Фото: inkorr.com

У влади не залишилося дієвих рішень для фінансування Сил оборони, крім підвищення рівня оподаткування.

Про це заявив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів та податкової політики Данило Гетманцев, його цитує Економічна правда.

Військовий податок: досвід країн світуВ Україні можуть підвищити військовий збір із півтора до п'яти відсотків. Досвід сплати військового податку в інших країнах – на інфографіці.

За його словами, зараз у країні спостерігається «катастрофічна ситуація» з витратами на фінансування для безпеки та оборони.

«У нас величезна дірка у бюджеті, і це, мабуть, не десятки мільйонів, це сотні мільйонів. Це сотні мільярдів, які нам потрібно зібрати», – сказав він.

При цьому в Раді вважають недостатнім виділення коштів на ЗСУ за рахунок детінізації бізнесу, а вмикати «друкарський верстат» і девальвувати гривню влада не збирається.

«У нас фактично добрих рішень не залишилося. І ми з вами повинні бути свідомі у цьому», – заявив Гетманцев.

Нагадаємо, на початку місяця прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що уряд поки що не обговорює питання підвищення податків. Пізніше Гетманцев розповів, що Кабмін все ж таки готує пропозиції щодо підвищення певних податків.

Раніше глава Мінфіну Сергій Марченко заявив, що Національна стратегія доходів на першому етапі не передбачала підвищення податків, але необхідність забезпечувати військових і пов'язаний із цим тиск на бюджет «має відповідати».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: