НАБУ завершило розслідувати справу депутатів Сумської облради

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку відкрили стороні захисту двох регіональних депутатів матеріали досудового слідства.
Володимир Поцелуєв і Магомед Галаєвколаж: «Слово і діло»

НАБУ і САП завершили розслідування справи за підозрою депутатів Сумської обласної ради Володимира Поцелуєва і Магомеда Галаєва у наданні неправомірної вигоди начальнику Сумської міської військової адміністрації Олексію Дрозденку. Їх додатково підозрюють у готуванні заволодіння коштами лікарні.

Про це повідомляють прес-служби органів, не вказуючи прізвища політиків.

Водночас, за інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Поцелуєва та Галаєва.

«Прокурор САП ухвалив рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно двох депутатів Сумської обласної ради, яких у березні поточного року викрили на пропозиції та наданні 100 тис. доларів США неправомірної вигоди. Наразі за дорученням прокурора детективами НАБУ відкрито матеріали справи стороні захисту для ознайомлення», – інформує САП.

У НАБУ додали, що додатково депутати планували привласнити 10-20% від виділеного обсягу бюджетного фінансування новоствореного медичного закладу шляхом завищення вартості послуг та обладнання під час проведення закупівель. Їм повідомили про нову підозру за частиною 1 статті 14, ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (готування до привласнення коштів).

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили двох депутатів Сумської облради. За версією слідства, депутати Сумської облради пропонували гроші голові Сумської МВА за укрупнення лікарні шляхом приєднання до неї інших медичних установ, а також за призначення одного з депутатів на посаду головного лікаря.

Крім цього, депутати пропонували надавати посадовцю 10-20% від виділеного обсягу бюджетного фінансування новоствореного медзакладу. При передачі першого траншу у розмірі 50 тисяч доларів депутатів затримали «на гарячому».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: