У ЗСУ спростували інформацію про втечу мобілізованих засуджених з навчального центру «Десна»

Читать на русском
З навчального центру Десна на Чернігівщині не втікали озброєні в'язні, які вирішили вступити до ЗСУ.
фото Сухопутні війська ЗСУ

Інформація у ЗМІ про втечу колишніх засуджених із навчального центру «Десна» у Чернігівській області не відповідає дійсності.

Таку заяву зробили у Командуванні Сухопутних військ ЗСУ у вівторок, 25 червня.

Деякі українські ЗМІ сьогодні вдень написали про те, що з навчального центру «Десна» на Чернігівщині нібито втекли ув'язнені, які мобілізувалися до ЗСУ. Повідомлялося, що мобілізовані були у військовій формі та зі зброєю.

Однак ця інформація не була офіційно підтверджена військовим командуванням.

«Інформація про втечу колишніх засуджених, які долучились до лав Збройних Сил України та проходять підготовку в одному із навчальних центрів не відповідає дійсності. Всі колишні ув'язненні зараз проходять активну підготовку та готуються до виконання бойових завдань у своїх підрозділах», – заявили у Командуванні Сухопутних військ.

У відомстві додали, що колишні засуджені «мотивовані, патріотично налаштовані, за власним бажанням, приєдналися до лав ЗСУ. Скоро ми зможемо побачити їхню роботу на полі бою».

Нагадаємо, нещодавно у Міноборони назвали співвідношення добровольців та мобілізованих у ЗСУ. А соціологи з'ясували, як українці оцінюють новий закон щодо мобілізації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: