ГУР здійснило кібератаку на російських інтернет-провайдерів у Криму – ЗМІ

Читать на русском
Кіберфахівці Головного управління розвідки атакували російських інтернет-провайдерів на території тимчасово окупованого Криму.
Фото: Getty Images

Кіберфахівці Головного управління розвідки атакували російських інтернет-провайдерів на території тимчасово окупованого Криму.

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на джерела у розвідці.

Хакери ГУР зламали сервери Міноборони росії та отримали доступ до секретних документівХакери Головного управління розвідки зламали сервер Міністерства оборони рф та отримали доступ до даних, які допоможуть встановити повну будову системи російського відомства.

За даними журналістів, під удар потрапила IT-інфраструктура низки найбільших провайдерів окупованого півострова.

Місцева «влада» вже попередила мешканців про можливі перебої з доступом до інтернету. Там також заявили, що профілі DDos-атак постійно змінюються, а фахівці провайдерів «вживають заходів щодо протидії атакам».

«Здається, російським кібернетикам пора згадати про імпортозамєщєніє, увімкнути свій «Чебурнет» замість Всесвітньої мережі та встановити ісконно-руський фаєрвол, відгородившись від усього вільного світу. Лише так у них є шанс убезпечитися від наших атак», – прокоментував кібератаку співрозмовник в українській розвідці.

Нагадаємо, нещодавно хакери ГУР здійснили нову кібератаку на ресурси російських органів влади.

А 5 червня фахівцям розвідки вдалося заблокувати доступ до електронних сервісів сайту держпослуг росії, а також атакувати сайт і послуги федеральної податкової служби рф.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: