Антикорупційний суд відпустив під заставу тестя Насірова

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовився відправити в слідчий ізолятор родича колишнього очільника фіскальної служби.
фото: biz.censor.net

Вищий антикорупційний суд відмовився взяти під варту і відпустив під 200 млн грн застави тестя колишнього голови Державної фіскальної служби Романа Насірова, власника групи компаній «Альтіс» Олександра Глімбовського. НАБУ і САП підозрюють у легалізації хабаря, нібито наданого ексголові ДФС.

Таке рішення 24 червня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання детектива НАБУ, погоджене прокурором САП, про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою – задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного (Глімбовського – ред.), запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 200 000 000 гривень», – ідеться в рішенні.

Також на нього поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися із міста Києва та Київської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування з низкою осіб; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Захисник Глімбовського подав апеляційну скаргу на таке рішення.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру забудовнику Олександру Глімбовському та колишньому раднику ексголови ДФС Романа Насірова. За версією слідства, тесть Насірова Глімбовський допоміг легалізувати 13 млн євро неправомірної вигоди, яку, на думку сторони обвинувачення, отримав ексголова ДФС від олігарха Олега Бахматюка за позачергове відшкодування ПДВ його компаніям. Глімбовський нібито легалізував всю суму одержаного хабаря та витратив її на придбання недобудованого житлово-офісного комплексу з паркінгом у центрі Києва «Метрополь». Комплекс продовжили будувати та отримувати додаткові доходи, зокрема у 2022-2023 рр.

Наприкінці 2023 року НАБУ і САП домоглися накладення арешту на 81 об'єкт нерухомості та понад 30 млн грн, які власник групи будкомпаній набув саме завдяки легалізованим коштам.

Іншу частину неправомірної вигоди у сумі 7,9 млн євро, яка знаходилась на рахунках ще однієї підконтрольної офшорної компанії, легалізував радник Насірова. 5,5 млн доларів він відмив шляхом укладення агентського договору у січні 2017 року. А у квітні – серпні 2018 року – ще 2,8 млн євро як оплату за договорами купівлі-продажу. Раніше у цій справі арештувати низку активів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: